
Nowość! Zestawy lunchowe w Hotelu Aramis*!
Nasz Szef Kuchni Paweł Biskupski wzbogacił menu hotelowej restauracji o zróżnicowane menu obiadowe. Co ważne, uwzględnia ono również potrzeby wegan i wegetarian.
Największą zaletą nowego menu lunchowego są regularne zmiany. Każdego dnia mamy również dwie propozycje, z których jedna uwzględnia dietę wegańską/wegetariańską. Przykładowe menu tygodniowe prezentuje się następująco:
ZESTAW PONIEDZIAŁEK
Włoska zupa minestrone z parmezanem
Schab duszony w sosie korzennym lub Kotleciki serowe
z warzywami gotowanymi na parze i purée z koperkiem
ZESTAW WTOREK
Francuska zupa cebulowa podana z grzanką ziołową
Trybowane podudzie drobiowe podane z sosem peperonata lub Kotlety sojowe a’la strogonof
z Ryżem i surówką szefa
ZESTAW ŚRODA
Rosół domowy z makaronem lub zupa jarzynowa
Spaghetti bolognese lub spaghetti aglio e olio peperoncino
ZESTAW CZWARTEK
Zupa pomidorowa z makaronem i oregano
Domowy Kotlet mielony lub kotlet z pieczonego buraka
Z ziemniakami z wody i surówka dnia
ZESTAW PIĄTEK
Zupa ogórkowa
Miruna w sosie cytrynowym podana
z ryżem i surówką colesław
ZESTAW SOBOTA
Zupa jarzynowa
Pieczone udko z kurczaka / nugettsy sojowe
Z ziemniakami i surówką wiosenną
ZESTAW NIEDZIELA
Consome z warzywami i makaronem
Filet drobiowy / warzywa grillowane
Ziemniaki z wody oraz surówka z białej kapusty
Nową ofertę restauracji Hotelu Aramis wyróżniają również przystępne ceny. Zupa dnia kosztuje 6 PLN. Za danie główne zapłacimy 19 PLN. Zestaw zupa plus drugie danie kosztuje 24 PLN.
Menu na aktualny tydzień będzie dostępne nie tylko w hotelowej restauracji, ale również na stronie internetowej hotelu oraz na specjalnej stronie dostępnej po zalogowaniu do hotelowej sieci Wi-Fi.
W imieniu Szefa Kuchni Pawła Biskuspkiego, serdecznie zapraszamy do naszej restauracji.