Blog
ARCHIWUM
Dodano 20 lipiec 2016

Nowość! Zestawy lunchowe w Hotelu Aramis*!

Nasz Szef Kuchni Paweł Biskupski wzbogacił menu hotelowej restauracji o zróżnicowane menu obiadowe. Co ważne, uwzględnia ono również potrzeby wegan i wegetarian.

Największą zaletą nowego menu lunchowego są regularne zmiany. Każdego dnia mamy również dwie propozycje, z których jedna uwzględnia dietę wegańską/wegetariańską. Przykładowe menu tygodniowe prezentuje się następująco:

ZESTAW PONIEDZIAŁEK

Włoska zupa minestrone z parmezanem
Schab duszony w sosie korzennym lub Kotleciki serowe
z warzywami gotowanymi na parze i purée z koperkiem

ZESTAW WTOREK

Francuska zupa cebulowa podana z grzanką ziołową
Trybowane podudzie drobiowe podane z sosem peperonata lub Kotlety sojowe a’la strogonof
z Ryżem i surówką szefa

ZESTAW ŚRODA

Rosół domowy z makaronem lub zupa jarzynowa
Spaghetti bolognese lub spaghetti aglio e olio peperoncino

ZESTAW CZWARTEK

Zupa pomidorowa z makaronem i oregano
Domowy Kotlet mielony lub kotlet z pieczonego buraka
Z ziemniakami z wody i surówka dnia

ZESTAW PIĄTEK

Zupa ogórkowa
Miruna w sosie cytrynowym podana
z ryżem i surówką colesław

ZESTAW SOBOTA

Zupa jarzynowa
Pieczone udko z kurczaka / nugettsy sojowe
Z ziemniakami i surówką wiosenną

ZESTAW NIEDZIELA

Consome z warzywami i makaronem
Filet drobiowy / warzywa grillowane
Ziemniaki z wody oraz surówka z białej kapusty

Nową ofertę restauracji Hotelu Aramis wyróżniają również przystępne ceny. Zupa dnia kosztuje 6 PLN. Za danie główne zapłacimy 19 PLN. Zestaw zupa plus drugie danie kosztuje 24 PLN.

Menu na aktualny tydzień będzie dostępne nie tylko w hotelowej restauracji, ale również na stronie internetowej hotelu oraz na specjalnej stronie dostępnej po zalogowaniu do hotelowej sieci Wi-Fi.

W imieniu Szefa Kuchni Pawła Biskuspkiego, serdecznie zapraszamy do naszej restauracji.